Zamjena za Sergija Ramosa stiže iz Serije A

Defanzivac odlučio napustiti Real

Zamjena za Sergija Ramosa stiže iz Serije A

A. Čaušević

Nakon 14 godina, čini se da je došlo vrijeme za rastanak, između Sergija Ramosa i Real Madrida.

Ramosov odnos s Florentinom Perezom još od ispadanja od Ajaxa u osmini finala Lige prvaka nije dobar. Stoper ne igra od te utakmice zbog povrede, mada je mnogima bilo čudno da još nije spreman.

Propustio je kompletan posljednji dio sezone, ali će biti spreman za junske mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, što je također pomalo čudno i jasno se iz toga može zaključiti da Ramos želi samo da završi epizodu na Santiago Bernabeu.

Mediji u Španiji tvrde da će zamjena za odličnog štopera stići iz Serije A, tačnije sa juga Italija.

U slučaju da Ramos napusti Real Madrid njegov nasljednik će biti Kalidou Koulibaly koji vrijedi preko 100 miliona eura.

Odlični Senegalac je posljednjih godina izrastao u jednog od najboljih defanzivaca svijeta i kupiti ga uopšte neće biti lako.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, ukoliko ga zaista Real bude želio angažovati posao će biti i završen iako je gazda Napolija, Aurelio De Laruentiis tvrd orah kada su u pitanju pregovori.

Inače, Koulibalya zastupa Fali Ramadani, makedonski menadžer albanskog porijekla koji ima odlične odnose s Real Madridom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi