Belgijanac na izlaznim vratima Anfielda

Golman najavio odlazak iz Liverpoola, Klopp mu već pronašao zamjenu

S. Grebović

Dolazak brazilskog čuvara mreže Alissona pokazao se kao pun pogodak Jurgena Kloppa u prošlom prelaznom roku.

Liverpool je ove sezone ostao 'kratkih rukava' kada je u pitanju Premier liga. Čak 97 osvojenih bodova nije bilo dovoljno da Redsi nakon 29 sušnih godina konačno osovoje ovaj pehar, koji je na kraju sasvim zasluženo otišao u ruke Manchester Cityju koji je osvojio jedan bod više.

Ipak, šansu da poprave sezonu Liverpool će imati 1. juna kada u finalnom dvoboju za prvaka Starog kontinenta bude igrao sa Tottenhamom.

Susret će biti odigran na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu, a do tada se Klopovi izabranici pripremaju u svojoj bazi u španskoj Marbelli.

Nakon toga Liverpool će se kao i svi ostali klubovi okrenuti transfer ljetu koje će i na Anfieldu biti jako zanimljivo. Naravno, pored dolazaka biće i odlazaka, a prvi među njima može biti i onaj Mignoletov.

Belgijanski golman želi naći tim u kojem će biti prvi izbor među stativama. Prema pisanju engleskih medija, Kloppova meta za sljedeći broj 2 među stativama je David Marshall, golman Hull Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tridesetčetvorogodišnji golman je počeo karijeru u Celticu, a branio je također i za Norwich, Cardiff i pomenuti Hull.

Kao još jedan kandidat za grijanje klupe Alissonu pominje se i golman West Hama Adrian.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.