Mensah je odmah nakon dolaska u Madrid posuđen Getafeu

Klub iz Madrida je napravio veliku grešku kada ga je 2015. godine doveo

Stigao u Atletico prije četiri godine, nije odigrao niti jednu utakmicu i sada konačno odlazi

S. Pašalić

U nogometu nije rijetkost da klubovi naprave velike greške kod dovođenja pojačanja.

Pokazuje to i slučaj igrača Atletico Madrida, Bernarda Mensaha koji je u ovaj klub 2015. godine stigao iz Vitorie Guimaraes za šest miliona eura.

Odmah nakon toga Mensah je posuđen Getafeu, a zatim je išao i na posudbe u Vitoriu Guimaraes, Kasimpasu, i Kayserispor koji sada želi i otkupiti njegov ugovor.

"Igrač je na posudbi našoj ekipi od prošlog ljeta, a naš ugovor završava na kraju sezone", objasnio je prošlog mjeseca predsjednik Kayserispora Erol Bedi.

"On ima još dvije godine ugovora s Atletico Madridom i za nas postoji samo jedna mogućnost, jer ne želimo još jednu posudbu"

"U poziciji smo da pregovaramo oko dugoročnog transfera, pa ćemo razgovarati s Atleticom o tom pitanju.", dodao je Bedi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nije potvrđeno kolika bi mogla biti visina odštete, ali španska Marca je potvrdila da je Mensah potpisao trogodišnji ugovor sa Kayserisporom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.