Decenijama su se na ovom stadionu igrale mnoge velike utakmice, a sada je neprepoznatljiv

Mnoge stvari odlaze u zaborav

Decenijama su se na ovom stadionu igrale mnoge velike utakmice, a sada je neprepoznatljiv

A. Čaušević

Zvuk navijačkih pjesmi, miris trave i slavlje golova su otišli u zaborav, a sada su kontrolu "preuzeli" bageri, kranovi i buldožderi. 

Kultni stadion Vicente Calderon na kojem su u proteklih 50-ak godina odigrane mnogobrojne velike utakmice će uskoro biti sravljen sa zemljom.

Madrid će ostati bez jednog od svojih simbola, završava se jedna prelijepa era o čijem kraju niko nije sanjao, piše Marca u tekstu posvećenom kultnom stadionu Atletico Madrida.

Posljednjih sedmica radnici su počeli s rušenjem stadiona. Oko stadiona su uklonjeni svi posteri s imenom nazivom nekadašnjeg doma Jorgandžija.

Dvije godine nakon što je na ovom stadionu odigrana posljednja utakmica više je nemoguće prići gradilištu. Kompletno područje ograđeno zardi sigurnosti, a donji dijelovi tribina su već srušeni.

Oko stadiona se mogu primjetiti razbijeno staklo i pločice te vrata bez odgovarajućih brojeva. Otkako su izabranici Chola Simeonea preselili na stadion Wanda Metropolitano naselje gdje je smješten Vincente Calderon je postalo neprepoznatljivo.

Rušenje stadiona će se vršiti u nekoliko faza obzirom da se zbog blizine kuća ne može upotrijebiti eksploziv.

Historijske pobjede nad najboljim klubovima Španije i Evrope, antologijski golovi, fudbalske zvijezde kako sijaju na terenu, 19 osvojenih trofeja za 50 godina, odnos navijača i igrača, atmosfera kakvom se rijetki mogu pohvaliti...Sve to odlazi u zaborav.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Atletico Madrid je od gradskog vijeća zatražio da se na mjestu gdje se nalazi stadion izgradi spomen ploča stadionu Vicente Calderon jer Jorgandžije ne žele zaboraviti mjesto na kojem su postali jedan od najprestižnijih klubova na svijetu.

Fudbal je na ovom mjestu već postao historija, ali sjećanje će ostati vječno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti