Još je malo nedoumica ostalo

Već je poznato kako bi mogle izgledati jakosne grupe za Ligu prvaka

S. Pašalić

Većina prvenstava u Evropi je završena i već je dosta toga jasno kada je riječ o jakosnim grupaama za žrijeb Lige prvaka.

Dvadeset pet ekipa su se već kvalifikovale i ako Arsenal pobijedi u finalu Evropske lige protiv Chelseaja, Topnici će biti 26. klub koji će igrati u Ligi prvaka naredne sezone.

Prva grupa se sastoji od šest šampiona iz najboljih liga, a to su Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern München, Paris Saint-Germain i Zenit kojima će se pridružiti pobjednik Lige prvaka i pobjednik Evropske lige.

S druge strane, drugu grupu čine vrhunski klubovi kao što su Real Madrid, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Napoli i Shakhtar Donetsk.

Benfica može završiti u drugoj ili u trećoj grupi, a Lokomotiv, Genk, Galatasaray i Leipzig mogu završiti u trećoj ili četvrtoj jakosnoj grupi, zavisno od ostalih rezultata..

Atalanta je jedno od najvećih iznenađenja za sljedeću sezonu jer je talijanska ekipa osvojila treće mjesto u Serie A i prvi put se plasirala u Ligu prvaka.

RB Salzburg se nakon 11 godina vratio u Ligu prvaka, a također će i Lille učestvovati u najelitnijem evropskom takmičenju.

Milan šestu godinu zaredom neće igraati u ovom takmičenju u kojem također nećemo gledati ni Romu, Manchester United, Schalke 04, Marseille i možda Arsenal ukoliko ne pobijede Chelsea u finalu Evropske lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugoj fazi takmičenja će se naći timovi poput PSV-a, Basela i Olympiacosa koji se bore za mjesto u trećoj rundi kvalifikacija gdje će im se pridružiti Ajax, Porto i Lyon iako se francuski tim može direktno kvalifikovati za grupnu fazu ukoliko Chelsea pobijedi Arsenal u finalu Evropske lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.