Poznato pet nositelja i jedan debitant u grupnoj fazi Lige prvaka

Već je 15 timova osiguralo plasman

Poznato pet nositelja i jedan debitant u grupnoj fazi Lige prvaka

A. Čaušević

Dok se čeka osvajač Lige prvaka za aktuelnu, pripreme za izdanje elitnog takmičenja naredne sezone su uveliko u toku. 

Za sada je poznato 15 učesnika grupe faze najjačeg klupskog takmičenja u Evropi te jedan debitant.

Nakon "mali milion" pokušaja u Ligu prvaka se konačno plasirao Red Bull Salzburg. Ako tokom ljeta ne napuste redove prvaka Austrije u eliti bi trebali nastupiti i bh. fudbaleri Darko Todorović i Smail Prevljak.

Status nositelja prilikom žrijeba će kao prvaci Engleske, Španije, Italije, Francuske i Rusiije: Manchester City, Barcelona, Juventus, PSG i Zenit.

Preostala tri mjesta rezervisana su za prvaka Njemačke, odnosno Bayern ili Borussiju Dortmund, te pobjednika Lige prvaka iz ove sezone, tj. Liverpool ili Tottenham te osvajač Evropa lige, a to će bit Arsenal ili Chelsea.

Interesantno sve navedene ekipe osim Topnika su već osigurale plasman u grupnu fazu što znači da će tim iz sjevernog Londona morati osvojiti Evropa ligu ako hoće ponovo da igra Ligu prvaka.

Za sada su kroz prvenstvo takmičenje u grupnoj fazi Lige prvaka izborili još Napoli (Serije A) i RB Leipzig (Bundesliga) te gradski rivali iz La Lige, Atletico Madrid i Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Barcelona i Real Madrid će sa po 24 nastupa u grupnoj fazi postati rekorderi, dok će Juventus postati šesti klub sa 20 sezona u Ligi prvaka. Staroj dami bi se mogao pridružiti Arsenal.

Prema trenutnom stanju grupnu fazu za sada u svojim rukama imaju još Valencia (Španija), Atalanta i Inter (Italija), Borussija Mönchengladbach (Njemačka), Lille (Francuska), Lokomotiv Moskva (Rusija), Benfica (Portugal), Shakhtar Donetsk (Ukrajina), Genk (Belgija) i Galatasaray (Turska).

Top Komentari

ljiljan
pravilo prvog sesira je veoma glupo, prvak rusije, osvajac europa lige pa i prvak francuske ne zasluzuju bit tu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi