Zna se ko je glavna meta Florentina Pereza

"Već godinama ga pokušavamo dovesti i nadam se da će ovog ljeta on biti igrač Real Madrida"

Endin Čaušević

Saga oko transfera Edena Hazarda iz Chelseaja u Real Madrid još uvijek uveliko traje.

Hazard se već neko vrijeme nalazi na meti kraljevskog kluba i prema svemu sudeći ovog ljeta će mu se ostvariti san da zaigra u dresu Real Madrida.

Engleski mediji već su objavili nedavno da je tu sve dogovoreno, te da se samo čeka sutrašnje finale Evropske lige u kojem igraju Arsenal i Chelsea kako bi se zvanično objavili da Hazard napušta Plavce.

Da je Real itekako zainteresovan za Belgijanca dokazao je i predsjednik ovog kluba Florentino Perez koji je za španske medije priznao da će Hazard biti glavna meta u ljetnom prelaznom roku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Veoma sam zainteresovan da on dođe u Real Madrid i nadam se da će se to desiti ove godine. On je jedan od najboljih fudbalera na svijetu. Pokušavamo već godinama da Hazard postane igrač Real Madrida i nadam se da ćemo uspjeti ovaj put", rekao je Perez.

Očekuje se da transfer Hazarda bude ozvaničen nakon finala Evropske lige, a Chelsea bi od njegove prodaje trebao zaraditi oko 150 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.