Van Dijk je uvjeren da će naučene lekcije iz te utakmice pomoći Liverpoolu da ove godine bolje odigraju protiv Tottenhama.

Prema mišljenju igrača Redsa ova stvar može biti ključna u finalu

Van Dijk smatra da Liverpool ima jednu veliku prednost u finalu u odnosu na Tottenham

S. Pašalić

Liverpool i Tottenham će 1. juna na stadionu Wanda Metropolitano odigrati finale Lige prvaka.

Biti će ovo druga godina zaredom da tim sa Anfielda igra finale ovog takmičenja, a stoper Redsa Virgil Van Dijk smatra da bolno iskustvo koje je njegova ekipa stekla prošle godine nakon poraza od Real Madrida može dobro poslužiti u ovogodišnjem finalu.

Liverpool je poražen od Reala sa 3:1 u utakmici koju je obilježila povreda u ranoj fazi Mohameda Salaha i dvije katastrofalne greške golmana Lorisa Kariusa.

Međutim, Van Dijk je uvjeren da će naučene lekcije iz te utakmice pomoći Liverpoolu da ove godine bolje odigraju protiv Tottenhama.

"Nisam previše razmišljao o prošlogodišnjem finalu, da budem pošten, osim o golovima. Prikazuju ih svugdje tako da ih ne možete propustiti", rekao je Van Dijk.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Bio je to vrlo težak dan, ali bilo je toliko naučenih lekcija iz tog dana. Nije to kao: 'Mogao sam bolje odigrati', bilo je više kao iskustvo i sve što se dogodilo te noći. Naučio sam toliko toga te noći"

"Biti tamo ove godine opet je nešto posebno i dat ćemo sve što imamo i nadamo se da je to dovoljno", dodao je igrač Liverpoola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.