Harry Kane: Osjećam se dobro, spreman sam

Bliži se finale Lige prvaka

Harry Kane: Osjećam se dobro, spreman sam

Harry Kane je svojom posljednjom izjavom obradovao navijače Tottenhama. Čini se da će sjajni golgeter biti na raspolaganju Mauriciju Pochettinu za najveću utakmicu u klupskoj historiji.

Tottenham će uskoro u Madridu odigrati finale Lige prvaka protiv Liverpoola, a iako su Pijetlovi do same završnice prestižnog takmičenja stigli bez svog najboljeg napadača, čini se da će on biti spreman za duel sa Redsima.

Barem tako smatra sam Harry Kane, a možda svojim posljednjim izjavama želi napraviti blagi "pritisak" na Mauricija Pochettina da ga uvrsti u postavu za veliko finale.

Inače, Harry Kane nije igrao za Tottenham od 9. aprila kada je u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja povrijedio skočni zglob.

Ipak, čini se da je proces intenizvne rehabilitacije urodio plodom pošto se u petak Harry Kane vratio normalnom trenažnom sistemu.

"Da se finale igra danas bio bih spreman za igru", izjavio je Harry Kane, pa nastavio:

"Osjećam se dobro. Počeo sam proces povratka u ekipu krajem prošle sedmice. Za sada nije bilo nikakvih problema. Sada želim iskoristiti ovu sedmicu kako bih poradio na kondiciji. Ostalo je na treneru. Kao što sam rekao, osjećam se dobro. Trener će odlučiti da li sam spreman ili ne. Ali, ja se za sada osjećam dobro i spremno."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Dosta sam radio individualno kako bih bio u dobroj poziciji za povratak na teren. Od kada sam se priključio ekipi treniran punim intenzitetom. Sada sam spreman za bilo koju utakmicu, ali ponovo moram reći da je sve do trenera", dodao je napadač Tottenhama.

Inače, finale Lige prvaka se igra 1. juna na stadionu Atletico Madrida, Wanda Metropolitano.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi