(Foto: EPA)

Onana na Old Traffordu?

United je već našao zamjenu u slučaju odlaska De Gee

Midhat Šljivak

Manchester United bi u ljetnom prelaznom roku vrlo lako mogao ostati bez dugogodišnjeg prvog golamana Davida de Gee.

Fantastični španski čuvar mreže odbio je produžetak saradnje sa Crvenim đavolima i sve se više u engleskim medijima piše da bi on karijeru mogao nastaviti u PSG-u.

United je spreman da proda De Geu, a dokaz tome je i činjenica da su već krenuli u potragu za novim golmanom koji bi se uz Sergija Romera borio za 'jedinicu' naredne sezone.

Engleski novinar Duncan Castles tvrdi da je izbor Uniteda pao na golmana Ajaxa Andrea Onanu i da je ponuda već stigla na adresu tima iz Amsterdama.

Sada se čeka odluka. Onana iza sebe ima zaista fantastičnu sezonu u Ajaxu, pa se pored Uniteda ranije još povezivao i sa potpisom za Barcelonu.

Kopljanici su odavno spremni za odlaske. Suočili su se sa gubitkom više od pola tima, pa neće biti nikakvo iznenađenje ako na kraju izgube i prvog golmana.

Međutim, konačnu odluku će donijeti 23-godišnji kamerunski golman. Ako odluči otići, Ajax mu neće stajati na put i dopustiće transfer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Holandski prvak bi u slučaju da izgubi Onanu krenuo u dovođenje golmana Lillea Mikea Maignana, a interesantno je da isti novinar tvrdi da je United zainteresovan i za ovog čuvara mreže.

Bit će svakako veoma interesantno vidjeti hoće li De Gea zaista otići i ko će ga u tom slučaju zamijeniti među stativama Crvenih đavola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.