Nova lica među Kraljevima

AS: Real Madrid odredio termin za predstavljenje novog "galaktikosa"

Admin Čaušević

Real Madrid će s predstavljanjem novih igrača za sezonu 2019/2020 početi naredne sedmice, piše AS. 

U kraljevskom klubu su isplanirali da Eden Hazard bude prvi koji će biti predstavljen. Belgijanac danas igrač finale Europa lige i njegov transfer će biti ozvaničen sljedeće sedmice.

Ukoliko ne bude bilo kakvih nepredviđenih okolnosti Hazard će 3. juna biti na stadionu Santiago Bernabeu te pozirati fotografima u dresu najprestižnijeg kluba na svijetu.

Florentino Perez je kazao kako je odlični ofanzivac dugogodišnja meta Kraljeva, o više detalja nije želio govoriti iz poštovanja prema Chelseaju.

Mediji na Ostvru su jutros prenijeli vijest da će Hazard biti plaćen 115 milona funti te da će u novom klubu zarađivati 400.000 funti sedmično.

AS navodi kako Hazardovo predstavljanje neće biti jedino u narednim danima te da Real prvo mora pronaći zajednički jezik s reprezentacijama koje igraju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

U kraljevskom klubu žele da nakon Hazarda na predstavljenje dođu Luka Jović i Ferland Mendy. S napadačem je sve dogovoreno, dok se s lijevim bekom ostale sitnice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real ima namjeru još da predstavi Rodryga koji je posušen Santosu. Brazilski fudbaler će se također pojaviti na stadionu Santiago Bernabeu tokom predsezone.

Nakon dolazaka u Realu će morati poraditi i na odlascima. Najveći će problem biti taj kako se riješiti Garetha Balea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.