Zidaneu ispunjena još jedna želja, ali one najveće tek slijede
(Foto: EPA)

Mendy pred potpisom za Real

Zidaneu ispunjena još jedna želja, ali one najveće tek slijede

M. Šljivak

Madridski Real veoma je blizu završetka još jednog transfera.

Nakon što su još prije nekoliko mjeseci dogovorili dolazak Edera Militaa iz Porta, odbrana Kraljeva će biti jača i za lijevog beka Ferlanda Mendyja.

Kako navodi Marca jučer su održani zvanični pregovori Lyona i Reala. Obje strane su sastanak zadovoljne pregovorima i u narednim danima se očekuje potvrda transfera.

Ipak, predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas želi još malo sačekati i vidjeti šta će reći Barcelona i Juventus, koji također žele Mendyja, ali izvjesno je da je ovaj 23-godišnji defanzivac pred potpisom za Real.

Ovaj sjajni fudbaler je velika želja Zinedinea Zidanea. Jedan je od prioriteta za dovođenje i čini se kako je francuski stručnjak uspio u svojoj nakani.

Mendy ima ugovor sa Lyonom do 2023. godine, a to znači da transfer neće biti nimalo jeftin za Kraljeve iz Madrida.

Lyon traži 55 miliona eura, Real za sada nudi 35 miliona, no izvjesno je da će do dogovora doći i Mendy je na korak od kraljevskog kluba.

U Realu će imati veliku konkurenciju na poziciji lijevog beka. Tu je godinama nezamjenjivi Marcelo, koji je međutim prošle sezone igrao jako malo.

Nije se Brazilac previše slagao sa trenerima, ali povratkom Zidanea na klupu sve se promijenilo i za njega.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Francuskom stručnjaku Florentino Perez polako ispunjava želje. Ipak, sada slijede one veće, a to su Eden Hazard i Paul Pogba...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE