Sarri: Hazard na treningu ponekad zna biti veliki problem
Sarri je izjavio da je Hazardu često dosadno na treningu jer mu je sve prelako

Ponekad nije lako kada ste za klasu bolji od drugih

Sarri: Hazard na treningu ponekad zna biti veliki problem

S. Pašalić

Trener Chelseaja Maurizio Sarri tvrdi kako postoje momenti gdje Eden Hazard djeluje nazainteresirano za vrijeme treninga jer smatra da je sve previše lako za igrača njegovih kvaliteta.

Hazard je vrhunski igrač kojeg već dugo u svoje redove želi dovesti Real Madrid, a italijanski stručnjak ga je svrstao među najbolje igrače evropskog nogometa.

"Zadovoljstvo je imati Hazarda tokom utakmice, ali ponekad za vrijeme treninga on je problem jer je veoma talentovan i bude mu dosadno na treningu jer mu je sve prelako", rekao je Sarri.

"Trenutno, Eden je jedan od najvažnijih igrača u Evropi i svijetu. Mislim da može još više napredovati i mora pokušati postati najbolji u Evropi", dodao je Italijan.

Hazard se dugo povezuje sa Real Madridom, a Florentino Perez ga je prema nekim špnaskim medijim htio u ponedjeljak navečer potpisati, ali je Chelsea odlučio da se fokusira na finale Evropa lige koje večeras igra protiv Arsenala.

Je li Belgijanac konačno prelomio?

Hazard je godinama unazad najbolji igrač Chelseaja, ali i engleske Premier lige, a u julu bi trebao potpisati za Real Madrid. Još uvijeka nema zvanične potvrde o tom transferu, ali čini se da je to samo pitanje dana.

Navijači Chelseaja i dalje se nadaju da će Eden ipak ostati i nakon finala Evropske lige, ali i oni su svjesni da je Belgijanac sazrio za stepenicu više u karijeri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ja sam 'plav' i nikada ne bih otišao u neki drugi klub u Premier ligi. Mogao sam da potpišem za Manchester United, za City ili Tottenham, ali mislim da sam na kraju donio najbolju odluku", kazao je Hazard, koji konstantno odbija konkretno govoriti o svojoj budućnosti.

"Vidjet ćemo gdje ću biti sljedeće sezone. Moja dva brata su promijenila klubove, ko zna šta će biti sa mnom", dodao je reprezentativac Belgije.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi