Da li će tim iz Konjica put Druge lige Jug?

Problemi za Igman: Dvojac napustio klub pred meč sezone

Samir Mlaćo

Još jedno kolo ostalo je do kraja sezone u Prvoj ligi FBiH. Igman će u hercegovačkom derbiju put Mostara na megdan jesenjem prvaku Veležu.

Tim iz Konjica je u veoma teškoj situaciji kada je u pitanju borba za opstanak, a samo pozitivan rezultat ili eventualna titula FK Klis u Drugoj ligi može ga ostaviti u ovom rangu takmičenja i naredne sezone.

Dodatni problem treneru Emiru Tufeku svakako će predstavljati neigranje Marka Savinovića i Irhana Smajića, dvojca koji će odlučio dići sidro i napustiti klub.

Navodno se radi o finansijskim dugovanjima od strane čelnika kluba, pa su Savinović i Smajić rekli zbogom federalnom prvoligašu iz Konjica.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Da li će loša finansijska situacija na kraju koštati Igman opstanka u ligi, znat ćemo već ovog vikenda.

Igman se trenutno nalazi na devetom mjestu Prve lige sa 40 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.