Ludnica u Prvoj ligi FBiH: Poznata tri putnika u niži rang, ko će biti četvrti?

Mnogo kombinacija pred posljednje kolo

Ludnica u Prvoj ligi FBiH: Poznata tri putnika u niži rang, ko će biti četvrti?

S. Mlaćo

Danas su odigrani susreti 29. kola Prve lige FBiH. U derbiju donjeg dijela tabele Igman je savladao Vitez 1:0 i poslao goste u niži rang.

Vitežani sada na svom kontu imaju 33 boda i priključuju se Novom Travniku i Bosni koji su već odavno sigurno putnici za niži rang.

U posljednjem kolu čak šest klubova će strahovati od ispadanja koje donosi četvrto mjesto, ali ni to još uvijek nije poznato. Naime, prvak Druge lige Jug nije poznat s obzirom da Klis ima bod prednosti nad Posušjem.

Ukoliko Klis bude prvak iz Prve lige FBiH ispadaju tri kluba, no ukoliko to bude Posušje, u Prvoj ligi će se tražiti i četvrti putnik za niži rang.

Slaven ima 38 bodova, Čapljina 39, Rudar, Igman i Jedinstvo po 40, a Orašje 41 bod.

U posljednjem kolu Slaven će ugostiti Metalleghe koje je današnjom pobjedom osiguralo opstanak, dok Čapljina čeka davno otpisanu Bosnu iz Visokog, a Jedinstvo 'sigurno' Bratstvo koje se nije 'proslavilo' u posljednja tri kola.

Rudar će ugostiti Zvijezdu koja je danas (ne)očekivano poražena od Slavena, a najteži posao čeka Igman koji će na megdan novom prvaku Veležu.

Orašje dočekuje Olimpik i za siguran opstanak Labudovima sa Save može biti dovoljan i jedan bod, ali i poraz, ukoliko Slaven, Čapljina, Rudar, Jedinstvo ili Igman izgubi.

Tablica jasno kaže da bi Igman uz eventualni poraz u Mostaru te pobjede gore navedenih rivala sezonu završio na 13-tom mjestu.

Parovi 30. kola:

FK Velež - FK Igman

NK Vitez - FK Goražde

HNK Orašje - FK Olimpik

FK Rudar Kakanj - NK Zvijezda

NK Slaven - NK Metalleghe BSI

NK TOŠK - NK Novi Travnik

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Jedinstvo - NK Bratstvo

HNK Čapljina - NK Bosna

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Objasnite nam zasto je razlika ako uđe Klis ili Posusje!?
1 0
Raul
Klis nema sve omladinske kategorije, tako da nema uslove za igranje Prve lige, i ako bude prvak neće ući već ostaje u Drugoj ligi Jug, a ako Posušje bude prvo ulazi u Prvu ligu. Zbog toga.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi