Osam nogometaša osvajača zauzelo svoje mjesta

Veliko priznanje: Sead Kolašinac u odabranom društvu najboljih Evropske lige

Samir Mlaćo

Završena je još jedna sezona Evropske lige. Chelsea je u finalu razbio Arsenal 4:1 i po drugi put u šest godina osvojio ovo takmičenje.

Plavci su pokazali najviše, a a UEFA-ini tehnički posmatrači izabrali su najbolju 18-članu ekipu iz ove sezone.

Sasvim očekivano čini je čak osam nogometaša iz Chelseaja, a među odabranima je i bh. reprezentativac Sead Kolašinac, član Arsenala.

Kolašinac je bio standardan ove sezone u Evropa ligi, što mu je na kraju donijelo i veliko priznanje.

Tim čine: Trapp (Frankfurt), Arrizaballaga (Chelsea), Grimaldo (Benfica), Kolašinac (Arsenal), Koscielny (Arsenal), Luiz (Chelsea), Azpilicueta (Chelsi), Danny da Costa (Frankfurt), Hasebe (Frankfurt), Kostić (Frankfurt), Jorginho (Chelsea), N'Golo Kante (Chelsi), Aubameyang (Arsenal), Giroud (Chelsea), Jović (Frankfurt), Feliks (Benfica), Rodrigues (Chelsea), Hazard (Chelsea).

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Tehnički posmatrači UEFA-e bili su iz Slovenije, Kipra, Poljske, Finske, Njemačke i Moldavije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.