Koliko minuta je odigrao Kolašinac za reprezentaciju u eri Roberta Prosinečkog?

Nije se baš naigrao

Koliko minuta je odigrao Kolašinac za reprezentaciju u eri Roberta Prosinečkog?

Bosanskohercegovački reprezentativac Sead Kolašinac neće se odazvati pozivu selektora Roberta Prosinečkog za predstojeće utakmice protiv Finske i Italije.

Zmajevi početkom narednog mjeseca igraju dvije vrlo važne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a Prosinečkom će stvari biti dodatno otežane neigranjem jednog od najboljih bekova Premiershipa.

Popularni Sejo se požalio na bolove u koljenu nakon finala Evropa lige u kojem je sa svojim Arsenalom izgubio od Chelseaja sa 4:1. Iako se očekivali da će doći na okupljanje Zmajeva koje je zakazano za danas, ipak je povreda koljena očito bila jača pa je odlučio da preskoči ovu reprezentativnu obavezu.

Inače, on se u eri Roberta Prosinečkog baš i nije puno naigrao u reprezentativnom dresu, a razlog su silne povrede. Otkad je 'Žuti' došao na klupu, Zmajevi su odigrali 14 mečeva, a ako ne računamo one protiv Sjedinjenih Država i Meksika, na kojima su svakako igrali samo igrači iz Premijer lige, onda taj broj pada na 12.

Dakle, to je 1.080 minuta reprezentativnog fudbala, a Kolašinac je za to vrijeme odigrao ukupno 257. Na samom početku sezone imao je problem sa povredom koljena zbog kojeg je van terena bio dva mjeseca i propustio je sedam utakmica svog Arsenala. Osim toga, preskočio je i čitavu Ligu nacija i brojne prijateljske mečeve. Početkom i sredinom godine nije igrao protiv Crne Gore i Južne Koreje, a krajem godine protiv Španije i Turske. Reprezentacija je ove godine odigrala dva meča i to oba u kvalifikacijama za EP protiv Armenije i Grčke, a Kolašinac je imao polovičan učinak, odnosno odigrao je samo 90 minuta protiv Grčke.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dakle, kad sve stavimo na papir, Kolašinac je u eri Prosinečkog od 12 mečeva igrao na tri i to protiv Bugarske, Senegala i Grčke. Propustio je devet susreta, nekada zbog povrede, nekada jer je Arsenal tražio da se poštedi, a nekada zbog dogovora sa selektorom.

Svemu dodajmo i podatak da je u dresu Arsenala ove sezone odigrao ukupno 36 utakmica i upisao devet asistencija.

Top Komentari

admin
Ja sam Seju upoznao licno, i mogu reci da je on jedno veliko nadobudno gov... U zivotu nisam vidio covjeka da misli da je toliko nedodirljiv. A sto se tice fudbala, stvarno je tu dobar ali evo vidis, bolje odmarat. Kad bi se kvalifikovali na Euro Sejo bi igrao i sa slomljenim koljenom, al ovako ne moze zbog manjih bolova
7 0
Ars1946
Apsolutno podržama Kolašinca, Kole izdati ne zna(izabrao BiH prije Njemačke, u kojoj je bio kapiten u18 i u19 repke), a momak neće da ga Robi koji je pijun Džeke i klape oko njega koja vodi kolo u repki i odlučuje ko može , a ko ne može dobiti poziv. Zbog toga se ne poziva Hajrović, a pozive uredno dobijaju igračine kao što su Zukanović i slični mediokriteti. Da ne pričamo o pozivanju Ćosevskog i drugih, ali se ne pozivaju drugi iz premijer lige, iako naprimjer imamo velike probleme sa SPORIM stoperima, kao što su Zukanović i Šunjić. Poziva nema ni za najboljeg stopera PL BiH Mujakića, a Memišević koji sjajno igra u Holandiji , se poziva naknadno u repki, i kad igra, igra na poziciji beka. Golman Šehić nam brani u nekom sporu, ekipi koja ispada iz Turske lige, a pozivaju se golmani po menađerskoj liniji, Pirić i Ćosevski. Pozvani Kovačević je samo tu da popuni broj iako sigurno nije lošiji od one letve iz spora... tako da mi je Robi veliko razočarenje, dok je prije željovcima bio mrzak( njihov ljubimac Motž nije prošao), sada im je mnooogo drag...
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti