Englezi još jednom dokazali koliki su fudbalski fanatici

Madrid će u subotu biti glavni grad Engleske: Britanske turističke agencije obaraju rekorde

S. Grebović

Stadion Wanda Metropolitano u Madridu će u subotu veče biti poprište dvoboja za titulu prvaka Starog kontinenta u kojem će se sastati dvije engleske ekipe, Liverpool i Tottenham.

Revanš susreti protekle sedmice su, slobodno možemo reći, jedni od najboljih polufinalnih dvoboja otkako se igra Liga prvaka u ovom formatu.

Liverpool je prošlog utorka priredio neviđenu senzaciju nadoknadivši 3:0 iz prvog meča na Camp Nou protiv velike Barcelone i dotukavši je do nogu sa 4:0 u uzvratu.

S druge strane, Tottenham je nakon poraza 1:0 na svom terenu od Ajaxa i zaostatku od 2:0 na poluvremenu uspio da preokrene i stigne do pobjede koja mu je osigrala učešće u velikom finalu Lige prvaka.

Očekuje se rekordan broj avionskih letova iz Ujedinjenog Kraljevstva za Madrid, povodom utakmice finala Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prema pisanju Otočkih medija, samo danas se očekuje oko 9.000 letova, a prethodni rekord od 25. maja prošle godine iznosio je 8.854, a tada je u finalu igrao samo jedan engleski tim, odnosno Liverpool.

Pored toga, nacionalna Kontrola letenja u Britaniji (NATS), predvidđ da će još oko 800 letova biti realizovano za vikend u pravcu glavnog grada Španije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.