Da li je ovo buduća velika zvijezda Stare dame?

Juventus tražio novog Paula Pogbu, pronašao "miks" njega i Kantea

Kormilo ekipe Juventusa će po svemu sudeći preuzeti Maurizio Sarri, a čelnici Stare dame žele već ovog ljeta dodatno osnažiti igrački kadar.

O dominaciji Juventusa u Italiji nije potrebno govoriti, ali Staroj dami nekako i dalje izmiče trofej Lige prvaka. Jasno je da Juve neće prestati sa velikim pojačanjima sve dok do istog i ne dođe, ali se ne smije zaboraviti ni na ona manje poznata, mlada imena koja će osigurati Staroj dami svijetlu budućnost.

Jedno vrijeme se špekulisalo da bi se Paul Pogba mogao vratiti u Juventus, ali se transfer francuskog veznjaka u ovom trenutku ne uklapa u budžet kluba.

To ne znači da u Torinu ne žele igrača Pogbinog profila, pa su u proteklom periodu tragali upravo za takvim.

Sada se čini (tako smatraju italijanski mediji) da Juventusova potraga za "novim" Paulom Pogbom završava sa Hamedom Juniorom Traoreom, igračem Empolija.

Ovog 19-godišnjeg veznjaka već odavno u Italiji upoređuju sa Paulom Pogbom, a neki ga smatraju i mješavinom fudbalera Manchester Uniteda i N'Goloa Kantea, što se čini tačnijim opisom njegovih fudbalskim vještina.

Treba istaći i da je za Traorea zainteresovana i Fiorentina, ali i Galatasaray. Ipak, ukoliko stigne zvanična ponuda Juventusa, nema dileme gdje će ovaj 19-godišnjak nastaviti karijeru.

Traore, koji je rođen u Obali Slonovače, iza sebe ima sjajnu sezonu u Empoliju, ali ipak svom timu nije uspio pomoći da ostane u Seriji A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Mladi veznjak je produkt Empolijevog omladinskog pogona, a u minuloj sezoni je odigrao 32 utakmice u Seriji A, postigao dva gola i upisao dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.