Krunić zbog povrede propušta reprezentativne obaveze, ali pravi transfer karijere

Seli u Tursku

Krunić zbog povrede propušta reprezentativne obaveze, ali pravi transfer karijere

M. Šljivak

Veliki broj bh. fudbalera ovog ljeta bi mogao promijeniti ekipe.

Među onim koji bi mogli napraviti veliki transfer je veznjak reprezentacije Bosne i Hercegovine Rade Krunić.

Sjajni fudbaler će napustiti redove italijanskog Empolija. Ovaj tim je ispao iz Serije A, ali je Krunić odigrao fantastično i dobio je veliki broj kvalitetnih ponuda.

Karijeru bi 25-godišnji fudbaler trebao nastaviti u redovima turskog velikana Fenerbahčea. Navodno je sve veoma blizu realizacije i u narednim danima bi Krunić trebao potpisati ugovor sa istanbulskim velikanom.

Italijanski tim je za 25-godišnjeg bh. veznjaka proteklih mjeseci tražio cifru od 10 miliona eura. Ipak, ispadanjem iz lige ta cifra je prepolovljena i Krunić sada može otići za pet miliona eura.

Fenerbahče je spreman ponuditi i koji milion više kako bi osigurali potpis bh. veznjaka, koji će tako naredne sezone vjerovatno igrati i turskoj Superligi.

Nažalost, Krunića zbog povrede nećemo gledati u dresu reprezentacije BiH u narednim akcijama, ali će taj period iskoristiti da završi transfer.

Krunić se pored Fenera povezuje još sa Torinom, Genovom, Milanom i njemačkim bundesligaškom Eintrachtom iz Frankfurta.

Protekle sezone bh. fudbaler je odigrao 33 utakmice u Seriji A i ostvario je učinak od pet golova i šest asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Promo

Top Komentari

Dobojlija
Jebo vas vise fener I turska
1 1
Samkodk
Sta je vama cuj turske pisete gluposti zivite u proslom vijeku stoko komunisticka nemate pojma..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi