Navijači Juventusa pokrenuli peticiju: Žele da se Conteovo ime izbriše iz legendi kluba

Zamjeraju mu što je preuzeo Inter

Navijači Juventusa pokrenuli peticiju: Žele da se Conteovo ime izbriše iz legendi kluba

Italijanski stručnjak Antonio Conte od jutros je i zvanično novi trener Intera iz Milana. 

To je očigledno probudilo bijes kod navijača Juventusa koji traže da se njegova zvjezdica ukine sa stadiona Stare dame.

Inače, Juventusovim legendama klub je odao počast preko zvjezdica koje su istaknute na stadionu. Tu je svoje mjesto našao i Conte čiju zvjezdicu sada žele ukloniti navijači Stare dame.

Oni su čak pokrenuli i peticiju u kojoj zahtijevaju od kluba da im ispuni ovu želju, a do sada je istu, prema navodima italijanskih medija, potpisalo preko tri hiljade osoba.

"Antonio Conte je bio voljeni kapiten koji je također igrao srcem. Onda je postao trener i osvojio neočekivani Scudetto bez top ekipe i poslije sedmog mjesta. Kasnije je otišao dva dana pred početak sezone vjerovatno iz razloga koji nisu sasvim jasni. To nije bila lijepa stvar, ali ipak je spadala u logiku. Ipak, neizbrisiv dio s Conteom je njegovo preuzimanje Intera", između ostalog se navodi u peticiji navijača Juventusa.

Također, dodaje se da, po njihovom mišljenju, Mourinho ne bi uradio ništa pogrešno da je preuzeo Juventus, kao ni Sarri, ali da je s Conteom situacija drugačija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovdje imamo osobu koja odlazi u klub gdje i danas postoje pojedinci poput Javiera Zanettija ili Tronchettija Provere koji nikada nisu skrivali svoje mišljenje o Juventusu i koji su ukrali Scudetto od istog tog Juventusa čiji član je dugo godina bio Conte", dodaje se.

Inače, Conte je kao igrač u dresu Juventusa odigrao preko 400 utakmica, osvojio je pet puta Scudetto te jednu Ligu prvaka. Također, kasnije je osvojio tri Scudetta kao trener.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi