Henderson je zagrlio svog oca nakon čega su ga potpuno savladale emocije

Kapiten Liverpoola je na jako emotivan način doživio uspjeh svog kluba

Jordan Henderson je ugledao jednu osobu i zatim se potpuno "slomio"

S. Pašalić

Liverpool je stigao do naslova prvaka Evrope nakon što je u finalu savladao Tottenham sa 2:0.

Redsi su imali sjajnu sezonu iza sebe u kojoj su na kraju u Premier ligi zbog jednog boda zaostatka za Manchester Cityjem ostali bez naslova prvaka Engleske.

Međutim, ekipa Jurgena Kloppa je u finalu Lige prvaka golovima Mohameda Salaha u 2. i Divocka Origija u 87. minuti sasvim zasluženo uspjela stići do trofeja.

Liverpool je na samom početku nokaut faze dobio teškog protivnika, ekipu Bayerna i u prvoj utakmici na Anfieldu odigrao 0:0, da bi u uzvratu na Allianz Areni savladao Bavarce sa 3:1 i tako prošao dalje.

U četvrtfinalu je Liverpool imao puno lakši posao i sa 2:0 i 4:1 izbacio Porto, a zatim je uslijedila i ključna utakmica.

U polufinalu su Redsi igrali protiv Barcelone i u prvoj utakmici na Camp Nou su poraženi sa 3:0 i niko nije vjerovao da bi mogli proći dalje, ali su maestralnom partijom na Anfieldu savladali katalonski tim sa 4:0 i prošli u finale gdje su savladali Tottenham Spurse.

Mnogi igrači Liverpoola nisu mogli sakriti svoje emocije, a tako je bilo i sa kapitenom Jordanom Hendersonom koji je ove sezone često bio kritikovan zbog svoje igre.

On je nakon utakmice ugledao pored terena svog oca i nakon toga ga je zagrlio i potpuno se 'slomio'.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.