Salah: Konačno da odigram 90 minuta u finalu

Redsi se popeli na tron

Salah: Konačno da odigram 90 minuta u finalu

Šesti put u historiji Liverpool se popeo na tron.

Fudbaleri tima s Anfielda u finalnom susretu Lige prvaka igranom pred 53.000 gledalaca u Madridu savladali su Tottenham sa 2:0.

Bolji start utakmice Redsi nisu mogli ni sanjati, jer su već u 108. sekundi poveli golom koji je postigao Mohamed Salah s bijele tačke nakon što je prethodno Mousa Sissoko igrao rukom, dok je drugi pogodak bio djelo Divocka Origija.

Pred medije je među prvima izašao upravo Salah koji je sijao od sreće.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ne znam šta bih rekao, svi smo jako sretni. Drago mi je da sam ove godine odigrao 90 minuta u finalu, konačno. Ovo je za naše navijače", rekao je Salah.

Za trenera Liverpoola Jurgena Kloppa je ovo bilo treće finale Lige prvaka nakon što u prva dva pokušaja nije uspio. Prije šest godina vodio je Borussiju Dortmund koja je na Wembleyju izgubila od Bayerna (1:2), a prošle godine je na klupi Liverpoola izgubio od Real Madrida (1:3).

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pero Perić
Doso, opuco penal, otiso.
2 3
mer12
Jesi i odigrao strahotaaaa
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi