Spursi poraženi

Izjava na koju se čekalo: Šta je Pochettino rekao o spornom penalu?

Admin Čaušević

Prvo te ujedno historijsko finale Lige prvaka za Tottenham nije bilo pobjedničkog okusa. Liverpool je slavio sa 2:0.

Meč je odlično počeo za Redse koji su dobili penal već u 20. sekundi. Lopta je pogodila Moussu Sissoka u predjelu ispod pazuha, a Damir Skomina je pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost za kazneni udarac je preuzeo Mohamed Salah koji je bio nepogriješiv. Spurse je u finišu meča dokrajčio Divock Origi za konačnih 2:0.

Jedni će reći da je penal postojao, dok se drugi neće složiti s tim. Sličnog mišljenja je i Mauricio Pochettino.

"Svi su vidjeli. U 20. sekundi se dosudi penal protiv tebe i to mijenja sve planove koje si napravio. To je imalo veoma negativan utjecaj na ekipu", rekao je argentinski stručnjak te dodao:

"Jedni će reći da, drugi ne. Prvo ga je lopta pogodila u rebra, a onda u ruku...Nije rukom tražio loptu. To je bilo sudijsko uvjerenje."

Na pressici poslije utakmice bilo je i neizbježno pitanje oko eventualnog ostanka na klupi Tottenhama.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Rano je govoriti o tome, uzet ćemo neko vrijeme da razmislimo o svemu, mislim da nije vrijeme da se to komentariše, projekat je jasan. Već sam pet godina u Tottenhamu i bit će vremena da govorim", kazao je Pochettino.

Pochettino je ranije najavio mogućnost odlaska iz Spursa, a kao najozbiljniji kandidat za njegovo angažovanje se spominje Juventus.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.