U timu je bilo nekoliko iznenađenja

Bez Salaha među 20: UEFA odabrala najbolji tim Lige prvaka

S. Grebović

Sinoćnjom finalnom utakmicom između Tottenhama i Liverpoola, koju su Redsi riješili u svoju korist, spuštena je zavjesa na sezonu 2018/2019 UEFA Lige prvaka.

Liverpool je do šeste titule prvaka Evrope u svojoj historiji stigao pogocima Mohameda Salaha i Divocka Origija.

Put do finala ni za jedne ni druge nije bio ni malo lagan. Svjedočili smo epskim okršajima u Tottenhama i Ajaxa, odnosno Barcelone i Liverpoola.

Revanš susreti su slobodno možemo reći, jedni od najboljih polufinalnih dvoboja otkako se igra Liga prvaka u ovom formatu.

Liverpool je priredio neviđenu senzaciju nadoknadivši 3:0 iz prvog meča na Camp Nou protiv velike Barcelone i dotukavši je do nogu sa 4:0 u uzvratu.

S druge strane, Tottenham je nakon poraza 1:0 na svom terenu od Ajaxa i zaostatku od 2:0 na poluvremenu uspio da preokrene i stigne do pobjede koja mu je osigrala učešće u velikom finalu Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Po okončanju sezone UEFA je objavila idealni tim Lige prvaka, u kojem svoje mjesto nije našao Mohamed Salah. U timu od 20 igrača prednjače upravo igrači Liverpoola i Ajaxa, a njega čine: Alisson, Ter Stegen, Van Dijk, De Ligt, Vertonghen, Alexander-Arnold, Robertson, Sissoko, Ziyech, De Bruyne, De Jong, Ndombele, Wijnaldu, Neres, Sterling, Messi, Tadić, Mane, Ronaldo i Lucas Moura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.