Nakon što je Liverpool osvojio Ligu prvaka, Jose Mourinho je sve iznenadio svojom izjavom
Jose Mourinho vjeruje da Liverpool može doći i do trećeg finala zaredom

Portugalac je rekao svoje mišljenje

Nakon što je Liverpool osvojio Ligu prvaka, Jose Mourinho je sve iznenadio svojom izjavom

S. Pašalić

Liverpool je sinoć na stadionu Wanda Metropolitano savladao Tottenham u finalu Lige prvaka sa 2:0.

Redsi su golovima Mohameda Salaha na početku i Divocka Origija pred kraj meča stigli do svoje šeste titule prvaka Evrope.

Pobjeda protiv Tottenhama je došla nakon što je Liverpool prošle godine poražen u finalu ovog takmičenja od Real Madrida sa 3:1.

Mohamed Salah je prošle godine napustio igru već u 30. minuti čime su Redsi bili značajno oslabljeni, a zatim je i golman Liverpoola Loris Karius sa dvije katastrofalne reakcije poklonio dva gola timu iz Madrida koji je na kraju osvojio naslov prvaka.

Liverpool je dvije godine zaredom igrao finale Lige prvaka, a bivši trener Manchester Uniteda Jose Mourinho tvrdi da će doći i do svog trećeg finala zaredom.

"Sa finalom protiv Real Madrida bi bilo tri puta zaredom. Zašto Liverpool ne bi mogao doći do trećeg finala zaredom?", rekao je Mourinho.

"Zašto Liverpool, s ovako dobrom ekipom, s ovim dobrim duhom, s ovom dobrom empatijom. Klub, menadžer, igrači, navijači. Zašto ne i treći put?", dodao je Mourinho koji je zatim otkrio i koji još klubovi bi se mogli boriti za finale naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ovdje sam pisao timove koji žele osvojiti Ligu prvaka. Juventus, Bayern, PSG, Manchester City, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid"

"Imate sedam ili osam timova. Mnogi timovi žele to napraviti, ali samo jedan to na kraju uspije", zaključio je Portugalac.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi