Pripreme za duele sa Finskom i Italijom

Trening Zmajeva po jakoj kiši, priključio se i Miralem Pjanić

Fudbalski reprezentativci BiH su pod trenerskom palicom Roberta Prosinečkog danas odarili još jedan u nizu treninga u sklopu priprema za predstojeće duele kvalifikacija za EP.

Dakle, u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru, Zmajevi su danas odradili novi trening, a novina je svakako to što se na njemu pojavio i Miralem Pjanić.

Podsjetimo, Pjanić je suspendovan za prvi meč, protiv Finske, pa je dobio "poštedu". Ipak, danas se priključio reprezentaciji BiH i odradio trening sa svojim kolegama.

Kao što je poznato Miralem Pjanić će biti u konkurenciji za dugo iščekivani duel protiv Italije, 11. juna u Torinu.

Treba istaći da je kiša svakako otežala današnji trening Zmajeva, ali su i pokisli reprezentativci BiH uspjeli odraditi kvalitetan posao u Butmiru.

Prvi izazov za Zmajeve je već za pet dana (8.6.) kada se igra utakmica u Finskoj, dok je duel sa Italijom zakazan za tri dana kasnije.

Šehić: Priča da su Finci poluamateri je smiješna, pa trebali su Grke dobiti 10:0!

Na današnoj press konferenciji u hotelu "Bosnia & Austria" medijima se obratio i golman bh. tima Ibrahim Šehić.

Šehić smatra da su Finci vrlo ozbiljan tim i odmah se osvrnuo na napadača Pukkija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ja sam već igrao tri ili četiri puta protiv njega. On je najbolji igrač Finske, ali ima ih još puno opasnih. Neće biti nimalo lako, oni kući 14 utakmica nisu primili gol. Moramo nametnuti svoju igru, da nam se desi kao protiv Sjeverne Irske, da nam oni preuzmu kontrolu. Nadam se da ćemo biti pravi i da ćemo na kraju pobijediti", rekao je Šehić i dodao:

"Mislim da je smiješno reći za Fince da su poluamateri. Trebali su Grčku dobiti u Ligi nacija 10:0, a ne 2:0. Ako ste gledali meč, znate šta pričam... Imaju dobre igrače, neki od njih igraju u dobrim klubovima. Imaju kvalitetnog golmana. Ko kaže da su poluamateri, on se ne razumije u fudbal".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.