Datumi su dobro poznati, ali znate li satnicu mečeva s Finskom i Italijom?
Zmajevi već nekoliko dana treniraju u Butmiru

Kvalifikacije za EP

Datumi su dobro poznati, ali znate li satnicu mečeva s Finskom i Italijom?

A. Čaušević, foto: T. Hebib

U narednih 10-ak dana bit će odigrana dva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine. Bh. javnosti će biti najzanimljivija dešavanja u grupi J. 

Bosnu i Hercegovinu očekuju dva nezgodna gostovanja Finskoj i Italiji čiji bi ishod mogao odrediti sudbinu Zmajeva u nastavku ovog kvalifikacionog ciklusa.

Robert Prosinečki je svoje izabranike okupio u petak, a stvari nisu išle po planiranom obzirom da je Sead Kolašinac otpao pa je naknadan poziv dobio Bojan Nastić.

Naši najbolji fudbaleri su za vikend trenirali u Butmiru, a Prosinečkog može radovati i činjenica da su svi igrači spremni, uključujući Ibrahima Šehića i Eldara Ćivića.

Očekuje se da se danas ekipi priključi i Miralem Pjanić. Veznjak Juventusa će propustiti prvi duel zbog suspenzije, dok će konkurisati za naredni.

Zmajevi će prvo igrati protiv Finske, taj meč je na programu u subotu 8. juna, a početak susreta je zakazan za 18 sati po centralnoevropskom vremenu.

Tri dana kasnije, odnosno 11. juna igra se možda i najiščekivaniji susret ovog kvalifikacionog ciklusa. U Torinu će BiH gostovati Italiji, a okršaj s Azzurrima će početi u 20:45.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sudije za ova dva duela još uvijek nisu zvanično poznate, a UEFA će po ustaljenoj proceduri njihova imena otkriti tri dana prije utakmice.

Nakon dva odigrana kola u grupi J Italija je maksimalna sa šest bodova, dok Grčka i BiH imaju po četiri boda, a Finska bod manje. Armenija i Lihtenštajn su još uvijek na "nuli".

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Naslovi su vam za samoubojstvo.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi