Veliki izazov za bh. borca

Dževad Muftić se bori za titulu IFC prvaka

Midhat Šljivak

Bh. borac Dževad Muftić imat će 22. juna u Linzu priliku da dođe do IFC pojasa lake kategorije.

Muftić će za protivnika imati čečenskog borca Magameda Batirova i pokušat će da titulu ove organizacije donese u Sarajevo.

Ovo je za bh. borca sasvim sigurno izuzetno veliki izazov, ali i prava prilika da postane šampion i eventualnom pobjedom otvori vrata većim izazovima.

Batirov je veoma opasan borac. U profesionalnoj karijeri je odradio četiri meča i trenutno je na omjeru od tri pobjede i poraza.

Posljednji put se borio prije godinu i po kada je jedini meč i izgubio, a tri borbe koliko je imao u IFC-u završio je nokautima.

Dževad je dugogodišnji član Pretorian MMA tima Sarajevo. Posjeduje izuzetne kvalitete i sada će imati šansu da se domogne pojasa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.