Povlači se veliko ime MMA, Khabib ga moli za oproštajnu borbu
Legendarni GSP je u karijeri poražen svega dva puta, ali posljednji put prije 11 godina

Neočekivana odluka Kanađanina

Povlači se veliko ime MMA, Khabib ga moli za oproštajnu borbu

S. Grebović

Legendarni Georges St-Pierre je na sutrašnjoj press konferenciji najavio svoje povlačenje iz oktagona nakon punih 17 godina.

Kao grom iz vedra neba je odjeknula vijest kako će Georges St-Pierre sutra na zvaničnoj press konferenciji u Montrealu saopštiti prekid svoje dugogodišnje MMA karijere. 

Nekadašnji šampion velter i srednje kategorije neporažen je već 11 godina, ali je četiri godine bio van ringa, da bi 2017. godine pobijedio Michaela Bispinga za titulu srednje kategorije koju je odmah napustio.

Ova informacija pogodila je i Khabiba Nurmagomedova, koji se maločas oglasio putem svog Instagrama, žaleći zbog njegove odluke, ali i zbog toga što se nikada nisu sastali u oktagonu.

"Odradimo to u novembru, a nakon toga se povuci! Odrastao sam na tvojim borbama i nemam ništa drugo osim poštovanja prema tebi i verujem da ti je to pokazao George kada si bio u Moskvi. Bila bi mi čast podijeliti oktagon sa jednim od najvećih boraca svih vremena. Odradimo to sa kojom god kilažom. Montreal, New York, Moskva ili Abu Dhabi, samo mi pošalji lokaciju prijatelju!", poručio mu je Nurmagomedov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi