Spremite se, stigao nam je seksi MMA

Raj za muške oči

Spremite se, stigao nam je seksi MMA

S. Grebović
Teme:

Lingerie Fighting Championship organizacija je opet krenula sa radom, tačnije riječ je 

U svjetskom centru borilačkih sportova Las Vegasu egzistira veliki broj borilačkih organizacija, od MMA-a do boksa. Jedna je od bizarnijih MMA organizacija je takozvana Lingerie Fighting Championship u kojoj se djevojke "bore" u seksi rublju.

Riječ je o ženskoj MMA promociji u kojoj takmičarke nisu na nekom zavidnom borilačkom nivou, ali ne radi se o glumačko-scenskom nastupu poput Kečera gdje nabildani lažni ''hrvači'' zabavljaju mase po unaprijed dogovorenom filmskom scenariju.

Naravno, vodeći ljudi LFC-a ciljaju na nešto drugo, atraktivan izgled oskudno odjevenih djevojka od koje su mnoge bivše sportašice, kečerice, ali i modeli. Također, postoji i reality show u kojem je naglašeno žensko tijelo. 

Pravila nisu identična onima iz MMA-a kako ne bi bilo većih povreda. Zabranjen je udarac u lice, pa se većina borbi završava predajama jedne od takmičarki. 

LFC je nakon nešto više od godinu dana pauze opet organizovao jedan event na radost onih kojima se ovakve borbe sviđaju. Zanimljivo da su prije dvije godine na eventu u Bratislavi nastupile su i dvije takmičarke iz susjedne Hrvatske, a riječ je o Mayi Veljković i Violeti Sunić.

Pogledajte kako to otprilike izgleda:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi