(Foto: EPA)

Napustio Minhen

Jamesov oproštaj od Bayerna

Midhat Šljivak

James Rodriguez napustio je redove minhenskog Bayerna.

Nakon dvije godine posudbe u redovima njemačkog prvaka, James se vraća u Real Madrid, a danas je službeno potvrđen njegov odlazak iz kluba.

Kolumbijac se porukom zahvalio timu iz Minhena i poželio im je sve najbolje u budućnosti.

"Zahvaljujem se kompletnom klubu i navijačima za veliku podršku. Bile su ovo dvije nezaboravne godine u Minhenu i ovdje sam se osjećao veoma dobro. Nosim samo lijepe uspomene i Bayernu želim sve najbolje u budućnosti", rekao je James.

Sjajni 27-godišnji fudbaler se vraća u Real Madrid. Ipak, neće tamo ostajati, jer je već odavno na transfer listi trenera Zinedinea Zidanea.

Postoji nekoliko opcija za nastavak karijere, a pretpostavlja se da će na kraju završiti u italijanskoj Seriji A.

James je u dresu Bayerna u prethodne dvije sezone odigrao 67 utakmica i postigao je 15 golova.

Ranije je pored Reeala igrao za još nekoliko vrhunskih timova. Karijeru je počeo za Envigado, a igrao je još za Banfield, Porto i Monaco.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za selekciju Kolumbije je odigrao 69 utakmica i postigao je 22 gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.