Izabran najbolji igrač sezone u Bundesligi, u Bayernu nemaju previše razloga za zadovoljstvo
Niko od igrača Bayerna nije završio među prva tri igrača u konkurenciji za najboljeg ove sezone

Najbolji igrač dolazi iz Borussije Dortmund

Izabran najbolji igrač sezone u Bundesligi, u Bayernu nemaju previše razloga za zadovoljstvo

S. Pašalić

Asocijacija profesionalnih nogometaša u Njemačkoj izabrala je Marca Reusa za najboljeg igrača sezone u Bundesligi.

Igrač Borussije Dortmund je dobio 31.4% glasova, na drugom mjestu je završio Luka Jović sa 20.9%, dok je Kai Havertz na trećem mjestu sa 12.4% glasova.

30-godišnji Reus je ove sezone odigrao 27 utakmica u Bundesligi za Borussiju Dortmund te je postigao 17 golova i dodao 11 asistencija.

Ipak, i pored sjajne sezone Reusa, Borussia Dortmund je na kraju završila na drugom mjestu sa dva boda zaostatka iza Bayerna.

S druge strane, saigrač Marca Reusa, Jadon Sancho je ubjedljivo izabran za najboljeg pridošlicu sa 51% osvojenih glasova.

19-godišnjak je imao fenomenalnu sezonu u Dortmundu nakon što je prošlog ljeta stigao iz Manchester Cityja.

U 34 odigrane utakmice ove sezone u Bundesligi on je imao impresivan učinak te je postigao 12 golova i 17 asistencija.

Adi Hutter koji vodi Eintracht Frankfurt je izabran za najboljeg trenera, a također je izabrana i nabolja postava sezone.

Golman: Peter Gulacsi (RB Leipzig)

Odbrana: Nico Schulz (TSG 1899 Hoffenheim), Niklas Sule (Bayern Munich), Makoto Hasebe (Eintracht Frankfurt), Joshua Kimmich (Bayern Munich).

Vezni red: Marco Reus (Borussia Dortmund), Axel Witsel (Borussia Dortmund), Kai Havertz (Bayer Leverkusen), Jadon Sancho (Borussia Dortmund).

Napad: Luka Jović (Eintracht Frankfurt), Robert Lewandowski (Bayern Munich).

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi