Bruno Fernandes na Old Traffordu?

Manchester United pokvario završen posao Pepu Guardioli i "ukrao" portugalskog veznjaka

Endin Čaušević

Engleski mediji nedavno su objavili da je Bruno Fernandes odlučio napustiti Sporting na kraju ove sezone.

Fernandes je već neko vrijeme na meti mnogih evropskih ekipa, a prošlog ljeta sve je iznenadio odlukom da će ostati i dalje član lisabonskog Sportinga.

No, čini se da je reprezentativac Portugala konačno "prelomio" i donio odluku da promijeni sredinu. Nedavno su mnogi engleski mediji objavili da je on sve dogovorio s Manchester Cityjem, no izgleda da od toga nema ništa.

Naime, mediji u Portugalu su danas objavili da je Sporting odbio ponudu Cityja jer je u posljednji tren stigla ponuda od njihovog gradskog rivala Manchester Uniteda.

Navodno, United je ponudio 55 miliona eura za Fernandesa plus 25 miliona eura bonusa. S druge strane City je nudio 60 miliona eura ukupno, ali je to Sporting odbio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fernandes je samo poručio da mu je želja da ide u Englesku, te da klub može prihvatiti ponudu koja je njima najisplatljivija. Nakon što su odbili City čini se da je sada poznato da će Fernandes od naredne sezone zaigrati u dresu Uniteda.

Ovaj 24-godišnji vezni igrač u Sporting je došao iz Sampdorije na ljeto 2017. godine, a prije toga igrao je još za Novaru, Udinese i Sampdoriju. Ponikao je u redovima Boaviste.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.