Manchester City završio spektakularan transfer!
Manchester City je prema svemu sudeći završio zaista fantastičan posao i nova zvijezda će stići na Etihad (Foto: EPA)

Španski AS tvrdi

Manchester City završio spektakularan transfer!

M. Šljivak

Engleski prvak Manchester City završio je spektakularan transfer, tvrdi španski AS.

Mladi Portugalac Joao Felix postat će jako brzo novi igrač Građana, a službena potvrda se očekuje veoma brzo.

Jedan od najvećih talenata u svijetu fudbala će preći iz Benfice na Etihad u transferu vrijednom 120 miliona eura, dok će ovaj 19-godišnjak zarađivati 4,5 miliona eura po sezoni i potpisat će ugovor na pet godina.

City je tako odnio ponudu ispred velikana evropskog fudbala koji su silno željeli da dovedu novu portugalsku zvijezdu.

Interes za uslugama ovog fudbalera je bio ogroman, a povezivao se sa Unitedom, Juventusom, Barcelonom i Real Madridom. Na kraju je očigledno City završio posao i sve bi uskoro trebalo postati službeno.

Benfica će tako napraviti još jedan fantastičan posao, a ovo će biti najveći transfer u klupskoj historiji i jedan od najvećih transfera svih vremena.

Joao Felix se smatra nasljednikom Cristiana Ronalda. Rođen je 1999. godine, a protekle sezone je u 43 utakmice postigao 20 golova i upisao je 11 asistencija.

Njegove igre su privukle zaista veliku pažnju. Skauti su konstantno dolazili na utakmice i stigao je ogroman broj ponuda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, svi su nudili maksilmalno 80 miliona eura. City je nadmašio tu ponudu i na kraju će ovaj mladi fudbaler obući dres prvaka Engleske.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi