Prvak Engleske u opasnosti

Potez Manchester Cityja nagovijestio da su Građani ostali bez Lige prvaka?

Admin Čaušević

Da Manchster Cityju ozbiljno prijeti izbacivanje iz Lige prvaka govori i potez kojeg su napravili predstavnici Građana. 

UEFA je nedavno pokrenula istragu protiv tima iz Manchestera zbog financijskih neregularnosti, a danas je donijela odluku da su krivi.

Navodno su Građani zaobilazili pravila kada je u pitanju poslovanje sa sponzorima povezanim sa vlasnicima kluba.

"Football Leaks" je objavio dokumente prema kojima se može zaključiti da je Manchester City pokušao "preskočiti" pravila UEFA-inog financijskog fair-playja.

Navodno je Manchester City dobijao financijske injekcije od investitorske kompanije iza koje stoje Ujedinjeni Arapski Emirati kao država. Novac je upumpavan kroz sponzorske ugovore sa kompanijama poput Etihada, koji je i glavni sponzor kluba.

U iščekivanju konačne presude Građani ništa ne žele prepustiti slučaju te su se danas uputili žalbu Arbitražnom sudu za Sport (CAS) u Lozani.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prvak Engleske je zapravo apelovao CAS-u da se spriječi eventualno izbacivanje iz Lige prvaka.

U slučaju da Komisija za finansijsku kontrolu UEFA-e (ICFC) Manchester City proglasi krivim taj klub ne bi imao pravo nastupa u elitnom takmičenju u sezoni 2020/2021.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.