Bliži se kraj velike karijere

Buffon se želi oprostiti od fudbala zlatom sa Olimpijade

Legendarni italijanski čuvar mreže Gianluigi Buffon je završio svoju epizodu u PSG-u.

Podsjetimo, Buffon je prošlog ljeta, nakon 17 godina, napustio Juventus i potpisao jednogodišnji ugovor sa PSG-om, a iako je mogao produžiti saradnju sa "Svecima" odlučio je da je vrijeme da završi svoju avanturu van Italije.

Ipak, 41-godišnji čuvar mreže još uvijek ne namjerava okončati svoju karijeru, te će vjerovatno sljedeće sezone braniti u Italiji.

Istina, mogao bi Buffon i u Barcelonu s obzirom da su se pojavile špekulacije da ga katalonski velikan želi učiniti svojim drugim golmanom.

Realnija je, međutim, opcija povratka u Italiju. Pominje se da bi se Buffon mogao vratiti u Parmu, klub u kojem je i ponikao, ili potpisati za Bresciju, povratnika u Seriju A. U priči su, navodno, i Lazio, Atalanta, Genoa...

Iako Gigi još ne želi okončati svoju karijeru, jasno je da godine čine svoje i da će uskoro biti primoran to učiniti.

Sada Gazzetta dello Sport tvrdi da se Buffon nada da će se od fudbala (igranja) oprostiti na Olimpijadi u Tokiju koja će se održati sljedeće godine - po mogućnosti sa osvojenom zlatnom medaljom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, Buffon želi biti uključen u olimpijsku reprezentaciju Italije kao jedan od trojice igrača starijih od 23 godine.

Inače, Gianluigi Buffon je bio dijelom olimpijske reprezentacije Italije 1996. godine. Tada je bio zamjena legendarnom Gianluci Pagliuci, a Azzurri su turnir završili posljednji u grupi u kojoj su bile još selekcije Maksika, Gane i Južne Koreje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.