Buffon se vraća u Italiju: Koja se god opcija ostvari, biće to transfer za "fudbalske romantičare"!

Gdje će Gigi nastaviti karijeru?

Buffon se vraća u Italiju: Koja se god opcija ostvari, biće to transfer za "fudbalske romantičare"!

Gianluigi Buffon se prošlog ljeta nakon 17 godina oprostio od Juventusa i krenuo put Pariza.

Tada je legendarni Gigi potpisao jednogodišnji ugovor sa PSG-om, a kako produženje saradnje nije dogovoreno, 41-godišnji golman će napustiti Pariz.

Buffon je i sam istakao da je njegova avantura van Italije došla kraju, te poručio da se vraća u domovinu.

Legendarni čuvar mreže se neće vratiti u Italiju kako bi se konačno penzionisao, već kako bi nastavio svoju bogatu karijeru.

Čim su se pojavile špekulacije da se Gigi vraća u Italiju počelo se špekulisati o njegovoj narednoj destinaciji.

To, gotovo sigurno, neće biti Juventus, ali bi mogao biti kultni klub sa Ennio Tardinija - Parma.

Naime, u italijanskim medijima su se pojavile špekulacije da bi se Buffon mogao vratiti u Parmu u kojoj je i počeo njegov fudbalski put, ali se počelo špekulisati i o Laziju i Genoi.

Ipak, najglasnije su bile špekulacije o Parmi, a čak i da se Buffon ne vrati na stadion Ennio Tardini, mogao bi realizovati jedan jednako "romantičan" transfer.

Danas La Repubblica piše da je 41-godišnjem Buffonu stigao konkretan prijedlog za saradnju i iz Brescije, ekipe koja je izborila povratak u Seriju A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A će se igrati na Rigamontiju prvi put nakon sezone 2010/2011, a povratničku sezonu Brescije mogao bi upotpuniti Buffon ukoliko stane na gol tima iz Lombardije.

Dakle, trenutno se čini da su Parma i Brescia najrealnije opcije za Buffona...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi