Gianluigi Buffon se nakon 18 godina vraća kući

Pred potpisom za Parmu

Gianluigi Buffon se nakon 18 godina vraća kući

E. Čaušević

Gianluigi Buffon danas je saopštio da neće produžiti ugovor sa PSG-om i da će nakon samo jedne sezone napustiti francuski klub.

Buffon je u PSG stigao prošlog ljeta nakon što je odlučio da napusti Juventus, te je s Parižanima potpisao saradnju na svega godinu dana.

No, PSG je htio da legendarni italijanski golman ostane u klubu još jednu sezonu, ali je on to odbio. Poručio je da je njegova avantura van Italije došla do kraja i da se vraća ponovo na Apenine.

Buffon ne želi još uvijek završiti karijeru i kako stvari stoje naredne sezone ćemo ga gledati na golu nekog italijanskog kluba. Mediji u ovoj zemlji da će to biti njegova Parma u kojoj je i ponikao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 41-godišnji golman za Parmu je debitovao još 1995. godine, a na ljeto 2001. godine napustio je klub i potpisao je za Juventus. U Juventusu je branio čak 17 godina.

Nije tajna da Parma želi vratiti Buffona u svoju ekipu, a čini se da isto želi i legendarni golman. Njegova priča mogla bi završiti na najbolji način i nakon 18 godina blizu je povratka u klub gdje je sve počelo.

Top Komentari

cako
to buffone kralju, legendo! :)
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi