Tottenham je poslao ponudu od 40 miliona eura za Juliana Draxlera

U Londonu su svjesni da će Danac napustit klub

Tottenham već pronašao zamjenu za Eriksena: U PSG stigla ponuda od 40 miliona eura

S. Pašalić

Christian Eriksen će po svemu sudeći ovog ljeta napustiti Tottenham.

Danac se već vuže vremena povezuje se Real Madridom, a nedavno je i sam izjavio kako je "vrijeme za nešto novo".

Tottenham je zato već krenuo u potragu za zamjenom za Eriksena, a engleski mediji pišu da su Spursi ponudili 40 miliona eura za igrača PSG-a Juliana Draxlera.

Draxler je 2017. godine stigao iz Wolfsburga u PSG za 36 miliona eura, a ove sezone je krenuo od prve minute u 22 od 32 ligaške utakmice te je postigao tri gola i upisao osam asistencija.

On igra na istoj poziciji kao i Eriksen u Tottenhamu, ali bi njegova plata mogla biti problem za Spurse koji se ne rasipaju sa novcem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham također nastavlja borbu za igrača Betisa Giovanija Lo Celsa nakon što je ponuda ovog kluba od 62 miliona funti odbijena, a Argentinac je izjavio da bi se želio pridružiti Spursima pa se očekuje da će se ovaj posao uskoro završiti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.