Moura: "Želio sam da igram u prvoj postavi, ali..."

Mnogi ovo smatraju nepravdom

Moura: "Želio sam da igram u prvoj postavi, ali..."

S. Grebović

Lucas Moura se bez obzira na sve može smatrati za legendu Tottenhama, jer je sa svoja tri pogotka u polufinalu protiv Ajaxa Pijetlovima trasirao put ka finalnoj utakmici Lige prvaka.

Malo ko je vjerovao da Tottenham nakon poraza u prvom polufinalnom susretu na domaćem terenu od Ajaxa 1:0 i pri rezultatu 2:0  može doći do pobjede i plasmana u finale Lige prvaka, prvo za Tottenham u historiji.

Upravo je to učinio brazilski internacionalac Lucas Moura koji je pogocima u 55., 59. i 90. minuti svom timu čekirao karte za Madrid.

Ipak, Pijetlovi nisu uspjeli doći do samog trona, jer su u velikom finalu u subotu na stadionu Wanda Metropolitano poraženi od Liverpoola sa 2:0 pogocima Mohameda Salaha i Divocka Origija.

Kada su izašle početne postave za ovaj susret mnogi su bili frapirani što je menadžer Spursa Mauricio Pochettino iz prvih 11 izostavio upravo Mouru, koji je najzaslužniji što se Tottenham našao u finalu.

"Bio sam jako, jako tužan nakon utakmice. Bio sam uvjeren da možemo da pobijedimo, jako sam želio to. Pored svega, ponosan sam na svoje saigrače, na ovaj tim. Imali smo odličnu sezonu, nije bilo lako doći do finala", rekao je Moura.

Na pitanje novinara da prokomentariše odluku Pochettina da ga izostavi iz startnih 11, brazilski fudbaler je odgovorio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Naravno da sam želio da budem u prvoj postavi, ali trener odlučuje i to moramo da poštujemo. Bio sam spreman da igram. Sve vrijeme na klupi sam razmišljao kako bih mogao da pomognem ekipi. Kada sam ušao u igru, dao sam sve od sebe, ali nisam mogao ništa da uradim. To je jednostavno fudbal", zaključio je Brazilac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi