Eriksen se oprostio od Tottenhama: "Vrijeme je za nešto novo"

Sjajni Danac napušta Spurse

Eriksen se oprostio od Tottenhama: "Vrijeme je za nešto novo"

A. Čaušević

Christian Eriksen je među najzaslužnijim igračima zašto je Tottenham u sezoni iza nas igrao finale Lige prvaka.

Sjajni Danac je izrastao u jednog od najboljih organizatora današnjice te će na ljeto potražiti novi klub, odnosno napraviti iskorak u karijeri.

U razgovoru za danski list Ekstra Bladet Eriksen se praktično oprostio od londonskog kluba jer kako kaže želi probati nešto novo.

"Osjećam da je došao trenutak kada u mojoj karijeri želim probati nešto novo. Maksimalno poštujem sve ono što sam doživio s Tottenhamom, ali kao što sam rekao želim probali nešto novo", rekao je Eriksen te dodao:

"Nadam se da će situacija biti razjašnjena tokom ljeta, to je plan."

Ovom 27-godišnjaku ugovor sa Spursima ističe na ljeto 2020. godine, a za njegovo angažovanje najzainteresovaniji je Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ako me Real želi mora kontaktirati predsjednika Levya, ali nikad nismo došli do toga, koliko ja znam", rekao je reprezentativac Danske.

U London je stigao prije šest godina iz Ajaxa, tada je plaćen svega 13.5 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije