Kovačević stao iza selektora Srbije

Krstajić dobio pohvale za svoj posao

Admin Čaušević

Sportski direktor FS Srbije Darko Kovačević stao je iza selektora Orlova Mladena Krstajića nakon debakla u Ukrajini. 


Poslije odličnog starta kvalifikacija i remija s Portugalom (1:1) na gostovanju Srbija je doživjela težak poraz u Ukrajini. Domaći su slavili sa 5:0.

Kovačević je istakao kako bez obzira na "ukrajinski fijasko" Krstajić može biti miran i da neće dobiti otkaz bez obzira i na ishod sutrašnjeg duela s Litvanijom.

"Analizirat ćemo obje utakmice, međutim, nećemo posebno da se bavimo učinkom selektora. Nema razloga za to, Krstajić sa svojim radnicima radi fenomenalno i ima našu podršku. Stalno smo zajedno, vidim koliko energije Mladen ulaže u pripremu svake utakmice i koliko je posvećen poslu", rekao je Kovačević za Sportski žurnal.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Danas je zakazana i vanredna press-konferencija poslije koje će biti poznato više detalja vezanih za Krstajićevu sudbinu.

Nakon nepuna tri kola u grupi B Srbija je posljednja na tabeli sa jednim bodom i gol-razlikom 1:6.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.