Krstajić lovi igrača porijeklom iz BiH: "Simpatičan je momak..."

Orlovi žele mladog golmana

Krstajić lovi igrača porijeklom iz BiH: "Simpatičan je momak..."

Dosta toga se u posljednjih godinu dana pričalo o Miletu Svilaru, mladom golmanu Benfice. 

Radi se o 19-godišnjaku kojem fudbalski stručnjaci predviđaju blistavu karijeru, što se dalo naslutiti u nekoliko navrata kada bi stao na gol Benfice, međutim i dalje je veliko pitanje pod čijom zastavom će nastupati.

Svilar je rođen u Anwerpenu i dosad je branio isključivo za Belgiju, ali kako mu je otac iz Srbije, ni susjedi ne sjede skrštenih ruku i čine sve kako bi ga privolili da obuče dres Orlova. Mladen Krstajić i saradnici ga već mjesecima unazad nagovaraju na to.

Priliku da razgovara sa Svilarom nije Krstajić propustio ni u četvrtak kada je s tribina stadiona u Frankfurtu uživo posmatrao meč Evropske lige iz među Eintrachta i Benfice.

"Dobar je, simpatičan momak", rekao je Krstajić medijima iz Srbije o mladom Svilaru. 

Svilar, s druge strane, ne žuri s konačnom odlkom iako je u startu jasno da bi pod zastavom Belgije imao znatno jaču konkurenciju na golu - od Courtoisa, preko Casteelsa do Mignoleta. U Srbiji bi mu rivali bili Dmitrović, te talentovani Predrag Rajković.

Za one koji ne znaju, Svilar je sin nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije Ratka Svilara, a interesantno je da ima i veze sa našom zemljom. Njegova majka Marijana Svilar, rođena Aškraba, je rodom iz Trnova u okolini Sarajeva. Inače je mlađa sestra nekadašnjeg fudbalera Željezničara Siniše Aškrabe.

Belgijanci ga precrtali

Premišljanje Svilara da li će obući dres Srbije ili Belgije dovelo je do toga da mladi čuvar mreže neće braniti na Evropskom šampionatu za mlade (U21) u Italiji.

Da se neće naći među putnicima Svilaru je saopštio i trener golmana u mladoj belgijskoj selekciji Filip De Wilde.

"Rekao sam mu još na početku kvalifikacija da razmisli da li dostupan za nas. Poručio je tada da nije siguran hoće li obući dres Belgije ili Srbije. Sigurno ga nećemo voditi na završni turnir u Italiju, a za dalje ćemo vidjeti", izjavio je nedavno nekadašnji golman Sportinga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi