Bh. veznjak uskoro potpisuje za Milan

Direktor Empolija skoro pa potvrdio transfer karijere Radeta Krunića!

Bh. reprezentativac Rade Kurnić još nije potpisao ugovor sa Milanom, ali će to gotovo sigurno učiniti - i to vrlo brzo.

Krunić će napustiti Empoli, koji je ispao u Seriju B, i napraviti transfer karijere.

Sjajni bh. veznjak će tako dobiti priliku pokazati koliko vrijedi u slavnom dresu, a da je njegov transfer na San Siro sada samo stvar formalnosti svjedoče izjave zvaničnika Empolija.

Jučer je o Krunićevom transferu govorio predsjednik Empolija, a danas je to učinio i izvršni direktor kluba Francesco Ghelfi.

Osim o Krunićevom, Ghelfi je kratko govorio i o transferu mladog Traorea u Juventus.

"Traore će otići u Juventus, baš kao i Krunić u Milan. To je praktički zvanično", izjavio je Ghelfi za Calciomercato.

Inače, Krunićev transfer u Milan bio je želja novog trenera Rossonera Marca Giampaola, a bh. veznjak bi na San Siru trebao dobiti ugovor na četiri godine.

Krunićev transfer će Rossonere koštati osam miliona eura, a u ugovor između dva kluba će vjerovatno biti uključeni i određeni bonusi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treba dodati i da italijanski mediji špekulišu da će se Krunić naredne sedmice pojaviti u Milanu na ljekarskim pregledima, te da bi nakon istih trebao biti i zvanično predstavljen kao novo pojačanje Rossonera.

Rade Krunić je karijeru počeo u redovima Sutjeske iz Foče, da bi nakon toga igrao za srbijanski Donji Srem, Veronu, Borac Čakač i Empoli. U Empoli je stigao 2015. godine kao slobodan igrač.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.