Nije htio da preuzme ekipu dok mu nisu doveli bh. reprezentativca

Izazov karijere

Nije htio da preuzme ekipu dok mu nisu doveli bh. reprezentativca

A. Čaušević

Rukovodstvo i administracije mnogih evropskih klubova rade u punom jeku kako bi spremno dočekali novu sezonu. 

Osim igračkog kadra neki još uvijek nisu riješili pitanje trenera. Međut njima je i slavni Milan.

Rossonere će u narednoj sezoni sa klupe voditi dosadašnji trener Sampdorije, Marco Giampaolo.

Nakon sedmica pregovora ovaj stručnjak je spreman da preuzme klub sa San Sira, a prije toga Milan je morao ispuniti i odrređene uslove.

Naime, Giampaolo je insisitirao na dovođenju Radeta Krunića. Ovaj 51-godišnjak je bh. reprezentativca trenirao u sezoni 2015/2016.

Nakon što je Krunić jučer postigao dogovor s Milanom i Giampaolo je pristao da preuzme slavni italijanski klub koji je posljednjih sezona daleko od evropskog vrha.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Giampolo će potpisati dvogodišnji ugovor s opcijom produženja za još jednu sezonu, dok će Krunić staviti paraf na ugovor dužine četiri godine.

Transfer Krunića će Rossonere koštati osam miliona eura plus dva miliona eura. Ovaj 25-godišnjak iza sebe ima odličan posao u transfer u Milan je odgovarajuća nagrada za naporan rad i trud.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi