Real će napasti SVE

Zidaneove dvije formacije: Ko može da im stane u kraj?

Edmir Škorić

Real Madrid je ozbiljno shvatio situaciju nakon očajne prošle sezone, pa je predsjednik kluba Florentino Perez odmah vratio Zinedinea Zidanea i rekao mu da sastavi listu pojačanja.

Real je ovog ljeta spreman da napravi tim koji će biti jako teško zaustaviti i u Španiji, ali i u Evropi. Potrošeno je preko 300 miliona eura, ali Zidane želi još pojačanja i njegova sada najveća želja je Paul Pogba iz Manchester Uniteda.

Još uvijek nije nemoguće da napad pojača talentovani Kylian Mbappe iz PSG-a, ali već se nazire sastav koji će napasti sve trofeje u sezoni pred nama.

Zidane je navodno zamislio dvije varijante, a prva bi u formaciji 4-3-3 izgledala ovako:

Courtois - Carvajal/Odriozola Varane, Ramos, Marcelo - Modrić, Pogba, Kroos - Vinicus, Benzema, Hazard.

Druga bi bila sa 4-2-3-1 formaciji i tim bi izgledao ovako:

Courtois - Carvajal/Odriozola, Varane, Ramos, Marcelo - Pogba, Kroos - Vinicus/Asensio, Modrić, Hazard - Benzema.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Luka Jović, koji je doveden iz Eintraht Frankfuta za 60 miliona eura, čekao bi šansu sa klupe, baš kao i bek Mendy koji je došao iz Lyona te Militao. U veznom redu bi alternative bili Asensio, Isco, Casemiro, Vazquez...

Bilo kako bilo, Real ima zastrašujući igrački kadar koji je spreman da pokori i Španiju i Evropu, a još ako dođu Pogba ili Mbappe...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.