Novi potpis u Madridu
(Foto: EPA)

Takefusa Kubo potpisao na šest godina

Novi potpis u Madridu

Midhat Šljivak

Real Madrid danas je dobio još jednog igrača.

Kraljevi su službeno potvrdili dovođenje japanskog fudbalera Takefusha Kuba, 18-godišnjeg napadača.

Ovaj mladi fudbaler je sa Realom potpisao ugovor na šest godina, a u narednoj sezoni će igrati za rezervni tim madridskog velikana.

Radi se o veoma interesantnom fudbaleru koji je igrao za omladinske selekcije Barcelone, a svakako je nevjerovatan podatak da je on jedan od 'krivaca' za sankcije i zabranu transfera koju je katalonski tim dobio 2014. godine.

Kubo je bio među dječacima čije je dovođenje bilo nelegalno. Barcelona je zbog toga kažnjena i imala je zabranu transfera.

Japanac je Barcelonu napustio 2016. godine. Katalonci su ga željeli vratiti, ali ponudi koju je poslao Real nisu mogli parirati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj mladi fudbaler će po sezoni zarađivati 1.2 miliona eura, a o kakvom talentu se radi dovoljno govori podatak da nosi nadimak 'japanski Messi'.

Njegov klub Tokyo FC će za ovaj transfer inkasirati dva miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

InfernoIS
Čovječe zarađivati će 1.2 miliona po sezoni a nije se još ni poakazo jeli dobar ili ne, samo zato što si neki usrani talenat pa hajde dajmo mu 1.2 miliona, bože kuda ide ovaj fudbal samo novac na prvom mjestu a navijači nek se jebu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi