Najteži poraz u karijeri Luisa Suareza

"Htio sam nestati sa svijeta, nisam čak ni djecu mogao voditi u školu koliko sam bio očajan"

Endin Čaušević

Luis Suarez je spreman za Copa Americu nakon što je operisao koljeno prije nekoliko sedmica. 

Posljednji meč Suarez je odigrao u polufinalu Lige prvaka kada je Barcelona doživjela debakl na Anfieldu. Katalonci su tada poraženi sa 4:0 i ispali iz takmičenja iako su u prvoj utakmici na svom terenu slavili sa 3:0.

Ovo je bio jedan od najtežih poraza u karijerama igrača Barcelone, a to se posebno odnosi na Suareza. Urugvajac nije dočekan baš najbolje na Anfieldu iako je s dosta uspjeha nekada nosio dres Redsa.

No, zbog proslave gola iz prvog meča ovih ekipa dočekan je salvom zvižduka, a navijači Redsa proslavljali su svaku njegovu pogrešku na terenu.

Nakon nekoliko sedmica Suarez je konačno skupio snage da govori o ovoj utakmici i priznao je da je to bio jedan od najtežih trenutaka u njegovoj igračkoj karijeri.

"Dani nakon te utakmice u Barceloni su za mene najgori momenti u životu i karijeri zajedno sa Mundijalom iz 2014. godine. Htio sam da nestanem sa svijeta. Nisam vodio djecu u školu jer smo svi bili veoma loše. Nekoliko dana nisam mogao ništa da radim jer mi je bilo nevjerovatno teško", rekao je Suarez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Urugvajski napadač je priznao da nije mogao očekivati da će se Liverpool vratiti nakon 3:0.

"To niko nije očekivao jer smo mi Barcelona i mislili smo da ćemo sigurno imati neke šanse na utakmici, ali smo igrali jako loše. Kada su dali prvi gol nismo reagovali na pravi način i sve smo upropasitli. Nakon utakmice u svlačionici niko ništa nije mogao reći od tuge i razočaranja", dodao je napadač Barce.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.