Suarez se i danas žali zbog tretmana nakon što je ugrizao Chiellinija: Nisu humano postupili!
(Foto: EPA)

Smatra da je sve bilo veoma nepravedno

Suarez se i danas žali zbog tretmana nakon što je ugrizao Chiellinija: Nisu humano postupili!

M. Šljivak

Luis Suarez će u fudbalskoj historiji ostati upamćen po tome što je često znao gristi protivnike na terenu.

Tokom karijere je imao takva tri slučaja. Počelo je sve 2010. godine kada je ugrizao Otmana Bakkala za rame u utakmici Ajax - PSV, a zatim je 2013. godine ugrizao igrača Chelseaja Branislava Ivanovića za ruku nastupajući za Liverpool.

To ga je koštalo 10 utakmica suspenzije, ali to ga nije opametilo jer je na Svjetskom prvenstvu 2014. godine ugrizao Giorgija Chiellinija za rame.

FIFA mu nije oprostila ovaj potez. Suspendovan je na četiri mjeseca, pa usprkos činjenici da je te godine pojačao Barcelonu, nije bio službeno predstavljen.

Još uvijek žali zbog toga i buni se zbog tretmana kojeg je imao u tim mjesecima.

"Nisu prema meni postupili kao prema čovjeku. Nehumano su se odnosili u tom periodu. Prešao sam u Barcelonu, a čak nisam ni predstavljen zbog tog incidenta", žali se Luis Suarez.

Nakon ovog ugriza i kazne, urugvajski napadač se malo smirio. Imao je drugih ispada, ali ugriza više nije bilo.

Ipak, očigledno da mu je još uvijek u mislima činjenica da je, po njegovom stavu' nepravedno kažnjen i tretiran od strane ljubitelja fudbala širom svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi